Türkmenistan'ın Akhal Vilayetinin Yeni Merkezinin İnşaatı Yüksek Hızla İlerliyor

04 Eylül 2020

"Neutral Turkmenistan" gazetesinin haberine göre, Akhal Vilayetinin Geoktepe'deki topraklarında yeni idari merkezinin inşaatı yüksek hızla ilerliyor.

İş programına göre projede, Türkmenistan Merkez Bankası şubeleri, "Dayhanbank", "Khalbank" Anonim Ticaret Bankaları ile "Senagat" binasının inşaatı ve Sanayici ve Girişimciler Birliği şubeleri, bakanlıklar ve şube müdürlükleri, kamu kurumları, konforlu çok katlı konut binaları, düğün sarayı, eğitim kurumları, ihtisas sanat okulu, anaokulları ve poliklinik binaları yer alıyor.

Yeni şehir yetmişbinin üzerinde insanın yaşabilmesi için tasarlanıyor. İkinci aşamada dörtyüzden fazla kır evi ve çok katlı bina yapılması planlanıyor. Akhal vilayetinin yeni idari merkezinde çocuklar için her biri üçyüzyirmi kişilik on anaokulu ve ondokuz ortaokul yapılacak. Anne ve Çocuk Sağlığı Merkezi ve diğer kurumlar dahil olmak üzere geniş bir sağlık kurumları ağı oluşturulacaktır. Bununla birlikte, yeni şehir bir hipodrom, eğitim alanları, arenalar ve ahırlar içeren Uluslararası At Yetiştirme Yüksek Okulu ve bir Araştırma ve Üretim Merkezi'nden oluşacak.

İnşaatın ilk aşamasının 2019-2021'de hayata geçirilmesi planlanıyor.

Kaynak:NCA Bulletin