Türkmenistan'ın Başkenti “Aşkabat Şehri” “Akıllı Şehir” Olacak

16 Temmuz 2019

Aşkabat şehir yönetimi Pazar günü "Aşkabat Şehri" projesiyle ilgili bir toplantıya ev sahipliği yaptı. “Şehir içi şehir” projesi kapsamında toplam 744 hektar alana 200'den fazla bina inşa edilecek.
 
107 binden fazla konut sakini için 12 ila 35 kat arasında 180 konut inşa edilmesi planlanmaktadır. Devletin Türkmenistan haber ajansına (TDH) göre, yeni kentin altyapısı “akıllı şehir” olarak inşa edilecek.

Başkentin kuzey kesiminde kurulacak olan yeni şehir, Aşkabat Belediyesi ve Türkmenistan İnşaat ve Mimarlık Bakanlığı tarafından hazırlandı.

“Aşkabat Şehri”, yerel hükümet binasının (etrap khyakimlik) ve diğer devlet kurumlarının, 3.000 öğrenci için dört ortaokul ve 1.200 çocuk için tasarlanmış dört anaokulunun yanı sıra Maya Kuliyeva ve Danatar Ovezov adında uzman müzik okulu. “Ak ö” (yurt) yeni kentin merkezine yerel bir mimari sembol olarak inşa edilecek.
 
Yeni proje kapsamında, Türkmenistan ilk kez 30-35 katlı binalar yapacak. Yeni geliştirilen teknolojiler, yüksek binaların sismik direncini sağlayacaktır.
 
Geçtiğimiz ay, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguly Berdimuhamedov, başkentin yönetimini ziyaret etti ve yeni kompleksin yapımını denetledi.

Kaynak: nCa News Bulletin