Türkmenistan'ın Ekonomik Başarıları Fuarı Aşkabat'ta Yapıldı

21 Eylül 2020

Türkmenistan'ın Ekonomik Başarıları Fuarı Aşkabat'ta açıldı ve ülkenin bağımsızlığının 29. yıldönümüne denk gelecek şekilde "Ekonomik Kalkınmanın En Önemli Faktörü Dijital Ekonomi" konferansı başladı.

Bu yıl 70'den fazla katılımcı, potansiyellerini, yüksek kaliteli üretilen ürünleri ve geniş bir hizmet yelpazesini sergiledi.

Ulusal ekonominin temel sektörü - yakıt ve enerji kompleksi - sanayi bölümünde sunulmaktadır. Türkmengazın tematik içerikli standı yanında, Türkmen Tarımcılığının Şirketlerinin üretimleri, Türkmenbaşı petrol rafinerilerinin iddialı projelerinin görselleri, "Galkynysh" gaz sahasının saflaştırılmış ticari gaz üretimi ve gelişmiş ve halen geliştirilmekte olan petrol ve gaz sahalarının görselleri fuarda yerini aldı.

Türkmen Devlet Kimya Şirketinin bölümünde, kimya endüstrisinin büyüme dinamikleri açıkça gösterildi. Organik gübrelerin üretimi, çeşitli petrol ürünleri, inşaat malzemeleri, yer altı iyot-bromlu suların endüstriyel işlenmesi vb.

Bölümlerden birinde, potas gübre (potasyum klorür ve potasyum sülfat), kombine gübre, karbon siyahı, etanol üretimi için tesislerin yapım sürecini tanıtıldı. Yerel doğal ve mineral kaynaklardan kostik ve soda külü, klor, hidroklorik asit, sodyum sülfat ve diğer kimyasal ürünlerin üretimi için yapılan girişimler de tanıtıldı.

Yol yapımına ayrı bir bölüm ayrılmıştı.
Ülkede etkin mühendislik çözümleri ve ileri teknolojilerin kullanılmasını gerektiren otobanlar, köprüler, üst geçitler, kavşaklar inşa ediliyor. Bu nedenle fuarda bu tesislerin yapımında uzmanlaşmış firmaların standları ziyaretçilerin ilgisini çekti.

Ayrıca, çalışmaları büyük ölçekli uluslararası projelerin uygulanması bağlamında özellikle önemli olan lojistik şirketleri de bulundu. Birçoğu, dijital teknolojileri kullanarak büyük boyutlu kargoların taşınmasında yeteneklerini sergiledi.

Yerli inşaat sektörünün büyüme dinamikleri - uzman departmanların stantlarında ve ayrıca kaplama taşı, çimento, tuğla, panel bloklar, metalik olmayan yapı malzemeleri, boru ürünleri, bağlantı parçaları, kanallar üreten sektördeki en büyük işletmeler de fuarda yerini aldı.

Ekonominin önde gelen ihracata yönelik sektörlerinden biri olan Tekstil Sanayi Bakanlığı, geniş bir yelpazede pamuklu ve ipek kumaş, hazır giyim ve triko ürünlerini üreten fabrikaların ürünlerini sundu. Sergide ayrıca son derece sanatsal süs halıları, zarif mücevherler, el işlemeli örnekler, boyalı seramikler ve hediyelik eşyalar yer aldı.

Fuarın yabancı katılımcıları arasında şehir planlama ve sanayi alanlarında ve ayrıca karayolu ve ulaşım altyapısının geliştirilmesinde ortak projelerin uygulanmasına katılan kuruluşlar ve şirketler var. Bunların arasında - çeşitli tesislerin inşası, yol yapımı, aktif eğlence gibi alanlar da dahil olmak üzere etkili kentsel yönetimle ilgili yenilikçi gelişmeler gösteren "Gap İnşaat", "Sumitomo Corporation", "Çalık Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş." endüstri firmalarının stantları da yer aldı.

Kaynak:NCA Bulletin