Türkmenistan'ın girişimcileri Rusya-İslam Dünyasında yer aldı: KazanSummit 2019 forum

30 Nisan 2019

24-27 Nisan tarihlerinde, Türkmenistan Sanayicileri ve Girişimcileri Birliği üyesi, Ovadan Ülke ve Yokary Tilsimatlar HJ Merkezi,  XI Rusya-İslam Dünyası Uluslararası Ekonomik Zirvesi'nın konuğu olarak katıldılar:

Forum, Rusya Federasyonu Tataristan Cumhuriyeti'nin başkentinde “Rusya - İslam dünyası: beklentilerden pratik uygulamaya” konu başlığı adı altında yapıldı.,

Rusya ile İslam İşbirliği Teşkilatı ülkeleri arasındaki ticari ve ekonomik, bilimsel, teknik, sosyal ve kültürel bağları güçlendirmeyi amaçlayan zirvenin ana mekânı Kazan Expo uluslararası sergi merkezi oldu.

Etkinliğe sekiz ülkeden 100'ün üzerinde katılımcı katıldı - Rusya, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Türkiye, Endonezya, Malezya, Özbekistan, Kırgızistan.

Tataristan Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı - Tarım ve Gıda Bakanı Marat Akhmetov konuşma yaptı.

Foruma, 72 ülkeden ve Rusya'nın 38 bölgesinden 3 binden fazla kişi katıldı. İslam dünyası ülkelerinin temsilcileri forumun organizasyonunu takdir etti ve sadece helal endüstrinin gelişmesinde değil, diğer birçok alanda Tataristan'la işbirliğine hazır olduklarını açıkladı.

Kaynak: nCa news bulletin