Türkmenistan'ın Plastik Sektörünün Faaliyeti Genişliyor

27 Ekim 2020

Türkmenistan'da iç ve dış pazarlara yönelik yüksek kaliteli ve çevre dostu ürünlerin üretiminin kurulması ve ülkedeki istihdamın artırılması için geniş çaplı çalışmalar devam etmektedir.

Rysgal gazetesinin Pazartesi günkü sayısına göre, "Bir Dünýä İktisadi Birliği", gelecekte en popüler gıda ürünlerinden biri olan maş fasulyesi dahil baklagillerin taşınması için iç koruyucu tabakaya sahip bir torba üretim hattı kurmayı planlıyor.

Ahal vilayetinin Ak Bugday ilçesinde bulunan işletme şu anda 300 kg ila 3 ton kapasiteli çevre dostu plastik torbalar üretmektedir.

Rapora göre üretilen poşetler kimyasallar, ilaçlar, zirai gübreler, fiberglas, gıda ürünleri, tohumlar, nişasta ile çimento, çakıl ve diğer yapı malzemelerine yöneliktir.

Avusturyalı Starlinger firmasının gelişmiş makineleri ile donatılmış işletme, yılda iki milyon torba üretecek şekilde tasarlandı. Şirket, hammaddesinin % 95'ini Türkmenbaşı Petrol Rafinerileri Kompleksi'nden temin etmektedir.

2009 yılında kurulan "Bir Dünyä İktisadi Birliği", 80'den fazla kişiye istihdam sağlıyor. Şirket 2017 yılında çanta üretimine başladı.

Kaynak:NCA Bulletin