Türkmenistan'ın Rysgal Bankası Ev Alımları İçin Kredi Sağlıyor

18 Ağustos 2020

Rysgal Anonim Ticaret Bankası, bankanın Kredi İşlemleri Departmanı başkanı Gulam Sylabov Pazartesi günü Rysgal gazetesine verdiği röportajda, Türkmenistan'da konut satın almak için kredi sağladığını duyurdu.

Kredi verme, Rysgal Bank tarafından müşterilerine sunulan birçok hizmetten biridir.

Kullanılabilir kredi türleri hakkında bilgi veren Sylabov, vatandaşlara yönelik kredilerin ağırlıklı olarak tüketici kredileri ve aylık maaşlı veya diğer istikrarlı geliri olan kişilere verilen ipotek kredileri olduğunu belirterek, "ev alımları için ipotek mevcuttur" dedi.

"Banka, müşterilere sağlanan kredilerin bir yüzdesi olarak elde ettiği gelire değil, aynı zamanda bu kredilere başvuranların yani mevduat sahiplerinin fonlarının korunmasına ve zamanında, sorunsuz ve tam geri ödenmesine özen göstermelidir, "dedi Sylabov.

Bölüm başkanı, bankanın kredi başvurusunda bulunan her müşteriyi dikkatlice incelediğini ve müşterinin önceki girişimcilik deneyiminin, proje finansmanına kişisel katkısının banka için önemli koşullar olduğunu vurgulayarak, “bu bağlamda, bankanın ilgili Müşterinin ödeme gücünü gösteren yukarıda belirtilen koşulları incelemek için belgeler. "

Rysgal JSCB, projelerin uygulanması için teminata dayalı krediler de sunmaktadır. Böylelikle çok sayıda hayvancılık ve kümes hayvanı çiftliği, seralar, küçük fabrikalar, soğutmalı depolar ve daha birçok tesis kredi teminatı ile finanse edildi ve başarıyla devreye alındı.

Rysgal bankası ayrıca müşteriler için uygun olan diğer avantajları da sunar. Çoğu durumda, teminat sadece mülk değildir, aynı zamanda teminat, kefalet ve kredi risklerinin sigortası bir kredi için teminat olarak alınabilir.

Banka aynı zamanda boş kredi, yani teminatsız kredileri de devreye sokuyor. Bu hak, özellikle, yıllar içinde kendilerini iyi bir kredi geçmişi ve karşılıklı yarar sağlayan bir iş ile güvenilir bir Rysgal Bank ortağı olarak kurmuş olan müşterilere verilmektedir.

Kaynak: nCa News Bulletin