Ukraynalı uluslararası şirket, Türkmenistan ve Orta Asya'da siber güvenlik çözümlerinin distribütörü olarak seçildi.

11 Kasım 2019

Kiev merkezli Bakotech International Group, diğer Orta Asya, Avrupa ve BDT ülkelerinde olduğu gibi Türkmenistan'da da Attivo Networks'ün siber saldırıya karşı çözümlerinin distribütörlüğünü yapacak. Attivo Networks, Endüstriyel Kontrol Sistemi (ICS) SCADA, Nesnelerin İnterneti (IoT) ve Satış Noktası (POS) gibi kritik altyapıları özel ortamlar için siber saldırılara karşı teknoloji geliştiricisidir.

ABD merkezli Fremont merkezli Attivo Networks, dünya genelindeki müşterilere, BT ağı içindeki gerçek zamanlı izinsiz girişleri tespit eden ve sofistike siber saldırılarına karşı tanımlama, izolasyon ve koruma için gerekli görünürlük ve uyarıları sağlayan kapsamlı bir koruma platformu sunmaktadır.
Satıcının kodları, çıkış noktalarına, ağlara, programlara, bulut ortamlarına ve hatta belgelere dağıtılabilecek gerçekçi görünümlü siber saldırı cazibesidir. Bu kod çözücüler gerçek varlıkları taklit edebilir ve sanallaştırma teknolojisi ile yapılandırılabilir. Çıkış noktalarındaki yanlış veriler, saldırganların yemlerini çözmelerini sağlamak için kullanılır: sahte hesaplar, ağ bağlantıları, tarayıcı geçmişi, kayıt defteri girdileri, dosyalar vb.

Bu tür bir teknolojiyi kullanmanın amacı, BT güvenlik uzmanlarının kendi ağlarında bulunan siber saldırıları tespit etme ve bunlara yanıt verme becerisini geliştirmek ve ayrıca saldırganların tehlikeye atılmış ağlarda geçirdiği süreyi azaltmaktır. Attivo'nun analiz ve raporlama araçları, saldırganlara karşı gelmesini sağlar ve bu bilgiler diğer güvenlik araçlarıyla paylaşılabilir.

 Bakotek Departmanı Müdürü Miroslav Bondar "Koruma teknolojileri, son birkaç yıl içinde, özellikle hackleme hakkında gerçek bilgilerden daha yanlış pozitif araçlar üreten BT güvenlik uzmanları arasında hızla artmaktadır. Siber suçluların bölgede hareket ettiği çok aşamalı saldırıların sayısının artmasıyla birlikte Kritik bilgilere erişim arayışı içinde olan Attivo çözümler, hem ortaklarımız hem de müşterileri tarafından takdir edilecektir. Satıcı ürünleri, tehdit yaşam döngüsünün başlangıcında bilgisayar korsanlarını tespit etmek için mükemmeldir " diyor.

"Attivo Networks, pazardaki çözümleri, mevcut altyapısını genişleten ve tamamlayan yepyeni bir güvenlik paradigmasıyla sunmaktadır. Bu nedenle, satıcının yenilikçi ürünlerinin bakotek portföyüne dahil edilmesi ve kuruluşların tüm olası araç ve stratejilerini kullanmalarını sağlayacak siber suçlularla mücadele ”, dedi. Bakotech CEO'su Evgeny Badakh.

Bakotech, dünyanın önde gelen BT üreticilerinin çözümlerini sunan, Katma Değerli BT dağıtımı alanında lider olan uluslararası bir şirketler grubudur. Bakotech, satış öncesi ve sonrası profesyonel pazarlama, ortaklar ve müşteriler için teknik destek sağlar. Şirketler grubu, Doğu Avrupa, Baltık, BDT, Balkanlar'da Kiev, Riga, Prag, Krakow, Nur Sultan ve Bakü'de ofisleri bulunan 29 ülkede faaliyet göstermektedir.

Ağustos 2019'da BakotechGroup, BDT ve Orta Asya'daki küçük ve orta ölçekli işletmeler için siber güvenlik çözümleri tedarikini genişletmek için Amerikan şirketi WatchGuard Technologies (WG) ile bir anlaşma imzaladığını açıkladı. Gürcistan, Azerbaycan, Kazakistan, Ermenistan, Moldova, Özbekistan, Kırgızistan, Tacikistan ve Türkmenistan.

Kaynak: nCa news bulletin