WTL, Turkmenbashy Rafinerisi'nde yeni projenin uygulanmasına başladı

04 Ekim 2019

Türkmenbaşı petrol rafinerileri kompleksinde, gecikmiş koklaşmak ve katranın (UZK-DAG) dağıtımı için birimler kompleksinin inşaatına başlandı. Proje Westport Trading Europe Limited (ABD) tarafından yürütülmektedir.

Ünite tesisteki tüm ağır kalıntıları (katran, yağ tortusu, asfalt ve diğer artık ürünler) daha değerli hafif yağ ürünleri (benzin, mazot yakıtları) ve elektrot kokuna dönüştürmek üzere tasarlanmıştır.

UZK-DAG, sektörde talep gören iğne kokunun üretimi için gelecekteki ünitenin bağlanması olasılığını göz önünde bulundurarak tasarlanacaktır. Projede sunulan teknik çözümler ve önlemler kompleksi, tesisin güvenilirliğinin, verimliliğinin ve güvenli çalışmasının yanı sıra çevre korumasını da sağlayacaktır.

Westport Trading Europe Limited, 20 yılı aşkın bir süredir Türkmenistan'da faaliyet göstermektedir. Bu süre zarfında hazırladığı projeler başarıyla uygulanmıştır. Başkan Gurbanguly Berdimuhamedov tarafından başlatılan petrol ve doğal gaz kompleksinin büyük ölçekli devlet programlarında aktif rol alan WTL, gelecek vaat eden Türkmen pazarındaki konumunu güçlendirmeye devam ediyor.

Kaynak: nCa news bulletin