2018 Yılında Vietnam Dongu'ndaki Değer Kaybının %3 Civarında Olacağı Tahmin Ediliyor

27 Ağustos 2018

Bao Viet Menkul Değerler Şirketinin son raporunda, Vietnam Dongu'nun (VND) 2018 yılında %3 oranında değer kaybedeceğinin tahmin edildiği belirtilmektedir. Rapora göre ayrıca, Vietnam Merkez Bankasının ihracatı artırmak için Dong'un değerini daha da düşürmesinin gerekmediği ifade edilmektedir. Buna ek olarak, Çin, Güney Kore gibi Vietnam'ın başlıca ithalat pazarlarının para birimleri değer kaybederken, Vietnam'ın başlıca ihracat pazarı olan ABD'nin para biriminin değerlenmesinin, Vietnamlı şirketler için faydalı olduğu dile getirilmektedir.

Diğer taraftan, çok sayıda ülkenin para birimi VND'den daha güçlü bir şekilde değer kaybettiği için, Vietnam ihraç ürünleri diğer ülke menşeli benzer ürünlerle daha sert rekabet etmek zorunda kalmaktadır. Bu nedenle, ihracat ürünlerinin rekabet gücünü koruma amacıyla, döviz kurunun makul bir seviyede ayarlanmasına ihtiyaç duyulmaktadır.

Kaynak: Hanoi Times http://www.hanoitimes.vn/economy/2018/08/81E0CBB1/brokerage-predicts-vnd-to-devalue-by-around-3-in-2018/

Yayımlayan: Hanoi Ticaret Müşavirliği