Akaryakıt Sektörü SOS Veriyor

Yunanistan Covid19 Ekonomik Etkileri

23 Nisan 2020

Rodop ilinde akaryakıt istasyonlarının ciroları tarihsel en düşük seviyeleri gördü.

Yunanistan’da Koronavirüs pandemisi yayılmaya başladığı günden beri hükümetin aldığı önlemler kapsamında tüm ülke genelinde olduğu gibi Rodop ilinde akaryakıt istasyonlarının ciroları tarihsel en düşük seviyeleri gördü.

Yunanistan Akaryakıt Federasyonu daimi üyesi Yorgos Cambazlis’in Hronos gazetesine verdiği mülakatta, cirolarının bir ayda %75 – %80 civarında bir düşüş yaşadığını belirtiyor.

Akaryakıt sektörünün derhal devlet tarafından desteklenmesi gerektiğini dile getiren Cambazlis, cironun yeniden bir önceki dönemlerdeki seviyeye yükselmesinin zaman alacağını, dolayısıyla da desteklenmenin kaçınılmaz olduğunu söylüyor. Son döneme sadece çiftçilerin hareketlenmesinden dolayı piyasada bir kıpırdanmanın söz konusu olduğunu ancak bunun yeterli olmadığını dile getiriyor. Koronavirüs önlemlerinin kaldırılmasıyla da normalleşmenin yakın bir zaman içerisinde olmayacağını söyleyen Cambazlis, devletin bir yardım paketi ile sektörü desteklemesini yineliyor.

Koronavirüs önlemlerinin alındığı 23 Mart itibariyle Rodop ilinde benzin fiyatlarının 95 oktan kurşunsuz benzinin litre fiyatının 1,470 euro, 100 oktan benzinin 1,741, motorinin 1,210 euro seviyelerinde olduğunu belirtirken, şu an 21 Nisan tarihinde 95 oktan kurşunsuz benzinin litre fiyatının 1,335 euro, 100 oktan benzinin 1,650, motorinin 1,114 euro ve ısınmada kullanılan mazotun da 0,780 seviyelerinde olduğu belirtiliyor.

Kaynak:http://birlikgazetesi.org/akaryakit-sektoru-sos-veriyor/
Yayımlayan: Selanik Ticaret Ataşeliği