Banka İnisiyatifi Yunanlı Üreticileri Yabancı Tüccarlarla Bir Araya Getiriyor

14 Kasım 2018

Ülkenin ve işletmelerinin güvenilirliğinin şüpheye düştüğü bir zamanda, üreticilerin anlaşmaya varıldığı şekilde bir işlemin tamamlanacağını garanti eden tüccarlarla temasa geçmeleri, bir bankanın finans yanında sunabileceği en önemli hizmetlerden biri olabilir.
 
Eurobank’ın “Go” girişiminin hedefi, bankanın sekizinci yıl boyunca üst üste uyguladığı gibi, üreticilerin Yunan ihracatının tanıtımı için dünya çapındaki tedarikçiler ve tüccarlarla temasa geçmesidir. “Go” sayesinde, birkaç örnek olarak Green Cola, Meligyris Cretan balı ve Dear Crete çerezleri artık Kanada'da bulunmakta olup, Koukakis çiftliğinin süt ürünleri ve Cretel zeytinyağı artık Hollanda'da satın alınabilmektedir.
 
Meligyris'in (1920'e dayanan bir arıcılık geçmişi olan bir aile işletmesi olan) başkanı Manolis Stefanakis, 2017'de “Go Athens” etkinliğindeydi ve Toronto merkezli kuruluşundan Yunan ürünlerini ithal eden Kolonaki Grubunun sahibi Yunan-Kanadalı tüccar Steve Kriaris'le tanıştı. Kanada'daki Green Cola'nın başarısı da kendisine aittir.
 
“Go” girişimi için Stefanakis, “güvenilirliği kontrol edemediğiniz tüccarlarla tanıştığınız meçhul bir sergi değil” diyor. Bu, daha önceden Banka tarafından yapılmakta ve Girit ya da Yunanistan'ın kuzeyindeki bir üreticinin ürünlerini yurtdışına gönderirken yaşadığı endişelerini gidermektedir.
 
Dear Crete şirketi, Girit zeytinyağıyla yapılmış bisküviler üretiyor. “Go Crete 2017” ye katılmış olan başkanı Christoforos Kalabokis, girişiminin şirketin ihracatındaki genişlemedeki önemli rolünü kabul ediyor: “Bu hizmet tedarikçiye bedelsiz veriliyor ve kriz dönemlerinde Yunan üretimi için ek yardım sağlıyor. " diyor.
 
“Go” girişimi, Eurobank dahil 13 banka tarafından bir araya getirilen dünya çapında yaklaşık 50 ülkeden 12.000 şirketten oluşan bir ağdan oluşan Trade Club Alliance'da (TCA) güçlü bir ortak oldu. TCA, Banco Santander'den ilham aldı ve Eurobank, ihracata dayalı üreticilerin, TCA üye bankaları tarafından sağlanan bilgileri kullanarak, yurtdışında güvenilir ortaklar bulmalarına izin veren ittifakın ikinci üyesi.
 
Kaynak: http://www.ekathimerini.com/234606/article/ekathimerini/business/bank-initiative-brings-together-greek-producers-foreign-traders
Yayımlayan: Selanik Ticaret Ataşeliği