BSH, Yunan Pitsos Markasının Üretimini Türkiye'ye Taşıyor

14 Ekim 2020

Yunanistan’ın önde gelen beyaz eşya üreticisi ve en büyük sanayi ünitelerinden biri olan Pitsos, yıl sonunda ülkedeki faaliyetlerini durdurarak, Türkiye'de üretime devam edecektir.

Ülkenin 155 yıllık tarihi markası Pitsos, 1865 yılında Atina'da kurulmuş, küçük ev aletleri ve yağ ısıtıcıları üreten bir şirket olarak faaliyetlerine başlamıştır. 1959'da buzdolabı üretimine başlamış; kısa bir süre sonra, televizyonlar da dahil olmak üzere çok çeşitli modern ev aletlerinin geliştirilmesi ve üretilmesine yatırım yapmıştır. 1977'de Pitsos hisselerinin %60’ı, Bosch-Siemens Hausgeraete GmbH (BSH) tarafından satın alınmıştır. 2015 yılı başında ise, şirket tamamen BSH’ye devredilmiştir. Fabrikanın sahibi Bosch-Siemens Hausgeraete GmbH, ülkede halen 700 kişiye istihdam sağlamaktadır.

Pitsos, ülkede yaklaşık % 40'lık bir pazar payına sahip olup, % 30'u ihracat için olmak üzere yılda 400.000 adet beyaz eşya üretmektedir.

Panhellenic Metal İşçileri Federasyonu’na göre, şirket 31 Aralık 2020 itibariyle üretimini durduracağını duyurmuştur.

İşyeri sendikası ise, Başbakan ve Kalkınma Bakanı'na yazdığı mektupta, siyasileri “kârdaki şirketin” kapanmasını önlemeye çağırmıştır.
 
 
 
Kaynak: https://www.keeptalkinggreece.com/2020/10/13/pitsos-historic-factory-siemens-bosch-greece-turkey/

Yayımlayan: Atina Ticaret Müşavirliği