EBRD, 2025 yılına kadar Yunanistan'daki görev süresini uzattı

EBRD Yunanistan

05 Aralık 2018

EBRD Salı günü yaptığı açıklamada, ülkenin borç krizi ve derin bir durgunluktan kurtarılmasını desteklemek için Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'nın hissedarlarının 2025 yılına kadar Yunanistan'daki görev süresinin uzatılmasını onayladığını açıkladı.
 
Uzatma, bankanın Yunan özel sektörünü desteklemeye devam etmesini, rekabet gücünü artırmasını ve ülke ekonomisinin bölgesel entegrasyonunu güçlendirmesini sağlayacaktır.
 
EBRD Başkanı Suma Chakrabarti Mart ayında Reuters'e verdiği demeçte, bankanın yönetim kurulundan beş yıl için Yunanistan'daki katılımını uzatmayı onaylamalarını isteyeceğini söylemişti.
 
Chakrabarti yaptığı açıklamada, "Yunanistan'a yaptığı yatırım ve destekle EBRD, ülkenin ekonomik şartlarına hızlı bir şekilde cevap verebileceğini gösterdi," dedi. “Yunanistan'ı ekonomik toparlanmasında desteklemek için şimdi daha çok şey yapmaya hazırız.”
 
Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası, 2015 yılında Yunanistan'a 2020'ye kadar sürecek olan geçici bir görev için yatırım yapmaya başladı.
 
Bugüne kadar, banka Yunanistan'da 42'den fazla projeye 2 milyar avroluk yatırım yaptı. Geçtiğimiz yıl, iş yatırımları 614 milyon euro olurken Yunanistan'ı EBRD operasyonlarının ilk beş ülkesi arasına yerleştirdi.
 
Şu ana kadar Yunanistan'da EBRD yatırımları, ülkenin bankacılık sektörünü istikrarlı hale getirmek için dört büyük bankasında sermaye hisseleri, bölgesel havalimanlarının modernizasyonuna katılım ve bankaların yüksek sorunlu borç yükünü çözmelerine yardımcı olma desteğini içermektedir.
 
Kaynak: http://www.ekathimerini.com/235343/article/ekathimerini/business/ebrd-extends-mandate-in-greece-until-2025
Yayımlayan: Selanik Ticaret Ataşeliği