Microsoft Yunanistan'a 1 Milyar Dolar Tutarında Yatırım Yapıyor

08 Ekim 2020

Microsoft Başkanı Brad Smith, Yunan Başbakan Kyriakos Miçotakis ile birlikte Pazartesi günü Acropolis Müzesinde gerçekleştirilen bir etkinlikte, Yunanistan’da büyük bir yatırım yapılacağını duyurmuştur.

Buna göre, Microsoft Atina bölgesinde pandemiden dolayı ağır darbe alan Yunan ekonomisinin acilen ihtiyaç duyduğu 1 milyar Dolar değerinde 3 veri merkezinden oluşan bir yatırım planı açıklamıştır. Plan, aynı zamanda 100bin kamu ve özel sektör çalışanı için digital eğitim programını da kapsamaktadır.

Yapılan açıklamaya göre Microsoft, verileri bulut bilişimde (Cloud Computing) depolayacak ve yönetecek geniş bir veri merkezi oluşturacaktır. Merkez Microsoft’un Avrupa’daki ilk veri merkezi olacaktır.
Microsoft Başkanı’na göre, bu yatırım şirketin Yunanistan’daki 28 yıllık faaliyeti süresince yaptığı en büyük yatırım olup, Yunanistan bu yatırımla birlikte komşu ülkeler arasında bölgesel merkez rolü de üstlenecektir.


Kaynak: https://www.ekathimerini.com/257704/article/ekathimerini/business/microsoft-plans-1-billion-data-center-venture-in-greece
https://www.amna.gr/en/article/493754/PM-Mitsotakis-The-benefit-for-the-Greek-economy-will-exceed-one-billion-euros-

Yayımlayan: Atina Ticaret Müşavirliği