Parlamento, 10 bölgesel Yunan limanının işletilmesi için yasa tasarısı oyluyor

Yunanistan Bölgesel Limanlarının Özelleştirme Süreci

20 Şubat 2019

 
Naftemporiki.gr’nin bildirdiğine göre; Yunanistan genelinde bulunan 10 bölgesel limanın, ki bunlar Dedeağaç, Volos, Elefsina, Igoumenitsa, Irakleio, Kavala, Korfu, Lavrio, Patras ve Rafina, bazı faaliyetlerinin özelleştirilmesine izin vermek için Perşembe günü Parlamentoda bir yasa tasarısı görüşülecek.
 
10 bölgesel limanın hisseleri Yunanistan'ın özelleştirme ajansı HRADF tarafından kontrol ediliyor. Yunanistan'ın en büyük iki limanı olan Pire ve Selanik’in tam olarak özelleştirilmesinin aksine, Yunanistan devleti bölgesel limanların mülkiyetini hisse alımları yoluyla değil, faaliyet imtiyazları yoluyla verecektir.
 
Söz konusu limanların her birinin yetkilileri, uluslararası bir ihalede sunulacak faaliyetleri belirlerken, ihale süreci ulusal ve AB yasalarına göre yürütülecektir.
 
Atina-Makedon Haber Ajansı'nın aldığı güvenilir bilgilere göre, Dedeağaç ve Kavala limanları TAIPED'in öncelikleri listesinin en üstünde yer alıyor.
 
Kaynak:https://www.tornosnews.gr/en/tourism-businesses/new-investments/34574-parliament-votes-on-draft-bill-for-exploitation-of-10-regional-greek-ports.html?print
Yayımlayan: Selanik Ticaret Ataşeliği