Yunanistan Alman, Güney Kıbrıslı ve İsrailli Turistleri Ağırlamayı Bekliyor.

28 Mayıs 2020
Yunanistan, koronavirüsü kısıtlamalarını aşamalı olarak hafifletmek üzere, Haziran ayı ortasından itibaren aralarında Almanya, GKRY ve İsrail olmak üzere yaklaşık 20 ülkeden turiste karantina uygulamaksızın ülkeyi ziyaret imkanı tanıyacaktır.

Turizm, Yunan ekonomisinin %20’si demek olup, Hükümet sektörü, koronavirüs salgını nedeniyle ekonomiye vurulan kilitten çıkışın ana motoru olarak görmektedir.

Başbakan Kiriakos Miçotakis, Almanların 15 Haziran’dan itibaren Yunanistan’ı ziyaret edebileceğini, ayrıca Selanik’e yapılacak uluslararası uçuşların ilk planlanan 1 Temmuz tarihi yerine, 15 Haziran’dan itibaren başlayacağını ifade etmiştir.

Yunanistan halen İtalya, İspanya ve Hollanda dışındaki AB ülkelerinden vatandaşların sadece Atina Havaalanına uçuşuna 14 günlük karantina koşulu ile izin vermektedir. İngiltere ve AB dışındaki ülke vatandaşlarının Yunanistan’a girişi ise halen yasaktır.

Hükümet kaynakları Yunan adalarına uluslararası uçuşlara ise; 1 Temmuz itibariyle izin verileceğini, ancak vaka sayısı yüksek olan ülkelerin vatandaşlarının ülkeye girişine 15 Temmuz’a kadar izin verilmeyeceğini belirtmişlerdir.

Ülkeye giriş yapabilecek ülkelerin listesinin bu hafta açıklanması beklenmektedir.

Geçen yıl Yunanistan’ı 33 milyon turist ziyaret etmiş, 19 milyar Euro turizm geliri elde edilmiştir.


Kaynak: https://www.ekathimerini.com/253097/article/ekathimerini/news/greece-to-welcome-germans-cypriots-israelis-in-first-wave-of-visitors

Yayımlayan: Atina Ticaret Müşavirliği