Yunanistan’da 28 Ekim 2018 Çarşamba Günü Yapılacak Genel Grev

27 Kasım 2018

Yunanistan İşçi Konfederasyonu (GSEE) tarafından yapılan basın açıklamasında, GSEE’nin 28 Kasım 2018 tarihinde 24 saatlik genel greve gideceği duyurulmuştur. Genel grev kapsamında ülkenin tamamında gösteri yürüyüşleri yapılacak olup, Atina’daki gösteri yürüyüşü Klafthmonos Meydanı’nda saat 11:00’de düzenlenecektir. GSEE tarafından yapılan açıklamaya göre, çalışanlar ülkede vergi kaçakçılığının önlenmesi, toplu iş sözleşmeleri hakkı, herkese iş imkânı, emekli maaşları ve sosyal yardımlarda kesinti olmaksızın adil ve sürdürülebilir bir sosyal güvenlik sistemi ile ilgili taleplerini gündeme getirmek için greve gitmektedir.

GSEE’nin düzenlediği 24 saatlik greve Yunan Denizciler Federasyonu da iştirak kararı almış olup, yarın (28 Kasım) bütün gemiler 24 saat boyunca (00:01-23:59) limanlarda bağlı kalacaktır.

Ayrıca, toplu taşım araçları da greve destek vermekte olup, Atina’da metro, hafif raylı metro ve troleyler 24 saat boyunca grevde olacaktır. Şehir içi toplu taşıma otobüsleri ise sadece 9:00-21:00 saatleri arasında hizmet verecektir.


Kaynak: Tüm Yerel Basın

Yayımlayan: Atina Ticaret Müşavirliği