Yunanistan'da enerji yatırımları 2030'a kadar 32 milyar avroya ulaşacak

17 Ekim 2018

Enerji Genel Sekreteri Michalis Verriopoulos Güneydoğu Avrupa Enerji Enstitüsü tarafından sektördeki teknolojik gelişmeler hakkında düzenlenen bir etkinlik sırasında Salı günü yaptığı açıklamada, Yunanistan'ın enerji sektöründeki yatırımlarının hidrokarbon araştırmaları hariç 2030 yılına kadar 32 milyar avroya ulaşmasının beklendiğini belirtti.
 
Verriopoulos, bu rakamın 2020-2030 dönemine ait enerji planında, halkın katılımı için açıklanacak olan enerji planında ayrıntılı olarak yer alacağını söyledi.
 
Araştırma, teknoloji ve inovasyon alanında belirlenen hedefler arasında - enerji planlamasında kilit bir parametre - enerji tasarrufunu iyileştirmek, kömür bağımlılığını azaltmak, network ve akıllı networkleri sayısallaştırmak, enerji transferi ve depolanması için yeni teknolojiler sunmak bulunmakta.
 
Konuşmasında Verriopoulos, Yunanistan için önemli bir zorluğun, araştırma faaliyetlerinin küçüklüğü ve özel girişimlerin araştırmalara olan küçük katılımı olduğunu söyledi.
 
Araştırma harcamaları 2016 yılında GSYH’nin %1.01'ini oluştururken, işletmelerin araştırma harcamaları GSYH’nin yüzde 0.43'ünü oluşturuyordu. Amaç, araştırma harcamalarını 2020 yılına kadar sırasıyla %1.25 ve %0.5 puana çıkarmaktır.
 
Kaynak:http://www.ekathimerini.com/233716/article/ekathimerini/business/energy-investments-in-greece-to-reach-32-billion-euros-by-2030
Yayımlayan: Selanik Ticaret Ataşeliği