Yunanistan’da İnşaat Firmalarının Gözü Atık Yönetiminde.

13 Ocak 2020

Yunanistan'da inşaat sektörü, Hükümet'in 2020 yılı için büyük önem verdiği yatırım destekleme projelerine dikkatini çevirmiş durumdadır.

İnşaat firmaları, bu proje ihalelerinin gelecek birkaç yıl için 1,5- 2 milyar Euro ciro yaratması beklentisi içerisinde olup, bu yıl atık yönetimi projeleri başta olmak üzere Kamu-Özel Ortaklık Projelerinin (PPP) hızlanması beklenmektedir. 

Çevre Bakanı Kostis Hatzidakis, 17 atık idaresi ünitesinin inşası ve işletmesi için bu yıl toplam 400 milyon Euro’luk PPP ihalesinin yapılacağını duyurmuştur.  İnşaat firmaları, özellikle Attika Bölgesinde şiddetle ihtiyaç duyulan tahmini toplam değeri 1 Milyar Euro’ya varan atık birimleri için planların tamamlanmasını beklemektedir.
 
Buna karşın, Altyapı Bakanlığı tarafından kamu anlaşmalarına ilişkin işlevi kalmayan mevcut yasal düzenlemenin, anlaşmaya dönüştürülememiş ihalelerin ve hatta Patra-Pyrgos otobanı gibi sorunlu imtiyaz sözleşmelerinin gözden geçirilmesi sözkonusu olduğundan,bu yıl geleneksel kamu projelerinin hayata geçirilmesine ilişkin beklenti düşüktür.


Kaynak: http://www.ekathimerini.com/248319/article/ekathimerini/business/construction-firms-eye-waste-management

Yayımlayan: Atina Ticaret Müşavirliği