Yunanistan'da Kötü Kurumsal Yönetim Yatırımcıları Vazgeçiriyor

13 Kasım 2018

Yatırım çekilmesi, güvenin yeniden sağlanması ve ekonominin yeniden toparlanmasına yardımcı olması, Yunanistan hükümetinin gündeminde üst sıralarda yer alabilse de, Yunan varlıklarını yabancı yatırımcıların radarlarından uzak tutan faktörlerden biri- yerel işletmelerin kurumsal yönetimi -  giderek daha önemli hale geliyor.
 
Bankalara, yeniden sermayelendirilmesi nedeniyle katı kurallar verilirken, deneyimli ve bağımsız yöneticiler atamış olsalar da, listelenen ya da listelenmeyen diğer Yunan şirketleri bu önemli alanları ihmal etmiştir.
 
Analistlere ve piyasa profesyonellerine göre, Yunan ekonomisinin özel sektöründe önemli değişiklikler yapılması gerekiyor. Hissedarlar için daha iyi bir koruma ve daha yüksek standartların ekonominin iyileşmesi için etkili olacağından, yerli işletmelerin yönetim alanında bir yeniden yapılanmaya ihtiyaç duyduğunu iddia ediyorlar. Kurumsal yönetimdeki iyileşme, aynı zamanda fonlara, daha yüksek değerlemelere ve daha iyi kurumsal performansa daha kolay erişime yol açacaktır.
 
Bank of America Merrill Lynch'in küresel döviz stratejisi başkanı Athanasios Vamvakidis, Kathimerini’ye “Kesinlikle önemli bir yapısal reform olacak ve yurt dışından daha sağlıklı yerli ve yabancı yatırımları çekmeye yardımcı olabilir” diyor. “Kurumsal yönetişimde iyileşme iyi işlev gören bir devletin işareti olabilir” diye ekliyor.
 
Kaynak: http://www.ekathimerini.com/234568/article/ekathimerini/business/poor-corporate-governance-puts-off-investors
Yayımlayan: Selanik Ticaret Ataşeliği