15 Temmuz Anma Programı "The Network" belgeseli gösterimi

Bakan Pekcan, Türkiye’de darbe girişimi yapmak isteyen kişilerin 3 yıldır dünyanın her köşesinde Türkiye hakkında negatif propaganda gerçekleştirdiklerini belirterek, "Amaçları gerçekleri çarptırmaktır. O gecenin gerçekleri, meclise atılan bombalar, tanklar, kendi halkına ateş eden jetler, helikopterlerdir, bu terörizme direnen şehitler ve gazilerimizdir. Bu gerçekleri dünyaya olduğu gibi anlatabilirsek, bu yaşananları unutmaz ve unutturmazsak o cesur insanların miraslarına sahip çıkmış olacağız." dedi.

16 Temmuz 2019

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nun (DEİK) organizasyonuyla gerçekleştirilen, “15 Temmuz Anma Programı” ve “The Network” belgeseli gösterimine katıldı. 

Program; Bakan Pekcan, TRT Genel Müdürü İbrahim Eren, sivil toplum kuruluşları yöneticileri, Türkiye’deki yabancı misyon temsilcileri ve ticaret müşavirlerinin katılımıyla gerçekleştirildi. 

Etkinlikte konuşan Pekcan, üç yıl önce 15 Temmuz'da Türkiye'nin karanlık bir gece geçirdiğini ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine sokağa dökülen Türk halkı sayesinde sabah aydınlandığında darbe girişiminde bulunan hiç kimsenin ortalıkta kalmadığını söyledi. 

Pekcan, şehitlere Allah'tan rahmet gazilere de hayırlı ve uzun ömür temennilerini dile getirerek, insanlık tarihinin acılarla dolu olduğunu, bu acıların tekrar yaşanmaması için modern ve barışsever insanlar olarak gerçeklerin ve o gün olanların tüm dünyaya anlatılması gerektiğini ifade etti. 15 Temmuz gecesi yüzlerce masum ve ümit dolu yaşamın hayattan ayrıldığına değinen Pekcan, "15 Temmuz gecesi ortaya koydukları fedakarlık ve aşkla bizleri birbirimize daha fazla bağlamışlardır. Bu genç insanların hayalleri neydi biz hiç bir zaman bilemeyeceğiz. Ama onların cesur yürekleri ve fedakarlıkları sayesinde biz geleceğimiz için hayal kurabiliyoruz. Türk demokrasisi için Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile evlerinden çıkan bu cesur yüreklerin mirasına sahip çıkmalıyız. Bu acıların bir daha yaşanmaması için birlik ve beraberlik içerisinde tüm dünyaya o gece yaşananları hep beraber anlatmalıyız." diye konuştu.

Etkinlikte gösterimi yapılan TRT Belgeseli “Network”ün bu amaçla hazırlandığına dikkati çeken Pekcan, şunları kaydetti:

"Siz değerli misafirlerimizden, meseleyi bir demokrasi ve özgürlük meselesi olarak görmenizi istiyorum. O gün bağımsızlığın sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne atılan bombaların Meclis binasına degil, bizim özgürlüğümüze ve demokrasimizin sembolüne atıldığı hepimizin malumudur. Türkiye’de darbe girişimi yapmak isteyen kişilerin 3 yıldır dünyanın her köşesinde Türkiye hakkında negatif propaganda yaptıklarını görüyoruz. Amaçları gerçekleri çarptırmaktır. O gecenin gerçekleri, meclise atılan bombalar, tanklar, kendi halkına ateş eden jetler, helikopterlerdir, bu terörizme direnen şehitler ve gazilerimizdir. Amaç bizi biz yapan değerlerimizde ve demokrasimizde köklü bir değişiklik yapmaktır. Ancak bu gerçekleri dünyaya olduğu gibi anlatabilirsek, bu yaşananları unutmaz ve unutturmazsak o cesur insanların miraslarına sahip çıkmış olacağız. Bu bizim için artık bir onur meselesi, onlara fedakarlığa ve cesarete bir gönül borcumuzdur. Sessiz kahramanların annelerine, babalarına, çocuklarına olan borcumuzdur. Gelin tüm dünyanın özgür ruhları olarak bu gerçeği bütün dünyaya sizlerin de desteği ile beraber birlikte anlatalım."