Bakan Pekcan'ın 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, kahraman şehitlerimizi bir kez daha minnetle ve rahmetle yad ediyorum.

30 Ağustos 2019

Kurtuluş Savaşımızı tarihte benzeri görülmemiş bir zaferle taçlandıran, her aşaması vatanseverlik ve kahramanlıkla dolu 30 Ağustos Zafer Bayramımızın 97’inci yıl dönümünün heyecanı ve gururunu yaşıyoruz.

30 Ağustos 1922'de Gazi Mustafa Kemal Önderliğinde aziz milletimiz destansı bir azim, inanç ve kararlılıkla Kurtuluş Savaşımızın en büyük zaferini kazanmıştır. Elde edilen bu zaferle, hepimizin ortak mirası olan Cumhuriyetimizin temelleri atılmış, milletimiz en zor şartlar karşısında bile mücadeleden vazgeçmeyeceğini, vatanını, bayrağını ve bağımsızlığını canı pahasına koruyacağını bütün dünyaya göstermiştir.

Türk Milleti, bağımsızlığa olan inancını ve bağlılığını bu zaferle kanıtlamış; her alanda azim ve kararlılığın başarı ile sonuçlanacağını tüm dünyaya bir kez daha hatırlatmıştır.

Bugün bizlere düşen, aziz milletimizin büyük fedakarlıklarla kurduğu Cumhuriyetimizi, birlik ve beraberlik içinde daha da yüceltmek, güçlendirmek ve payidar kılmaktır. Bu gaye doğrultusunda ülkemizi, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak yolunda kararlı ve emin adımlarla ilerliyoruz.

Tarihimizden aldığımız güç ve çalışma azmimizle daima ülkemizin menfaati ve geleceği için üretimi, ihracatı, istihdamı artırıcı faaliyetlerde bulunmaya, 2023, 2053 ve 2071 vizyonları doğrultusunda “güçlü ekonomi güçlü Türkiye” anlayışıyla canla başla çalışmaya devam ediyoruz.

Bu kapsamda; ihracatçımızdan esnafımıza, KOBİ’lerimizden sanayicilerimize  her kesimin önünü açmak için çözümler üretiyor; iç ve dış ticaretimizi geliştirmek için önemli projeleri hayata geçiyoruz.  Çabamız ve temennimiz, ne denli büyük bedellerle elde edildiğini bildiğimiz bu toprakları, milletimiz için  refahın, huzurun ve güvenin daimi adresi kılmaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor, başta  Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, kahraman şehitlerimizi bir kez daha minnetle ve rahmetle yad ediyorum.