Kovid-19'dan Etkilenen Esnaf ve Sanatkara Verilen Desteklerin Süresi Uzatıldı

30 Nisan 2021

Bilindiği üzere, koronavirüs salgınının (COVID-19) ülkemiz ticari hayatı üzerindeki olumsuz etkilerinin azaltılmasına yönelik “3323 sayılı Esnaf ve Sanatkârlar İle Gerçek Kişi Tacirlere Koronavirüs Salgını Nedeniyle Verilecek Destekler Hakkında Cumhurbaşkanı Kararı”, 23 Aralık 2020 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Karar gereğince; salgından etkilenen esnaf ve sanatkarlara aylık 1.000 Türk Lirası olmak üzere toplamda 3.000 Türk Lirası doğrudan gelir desteği ile üç ay boyunca büyükşehirlerde aylık 750 Türk Lirası, diğer illerde aylık 500 Türk Lirası kira desteği ödemesi yapılmaktadır.

Koronavirüs salgını nedeniyle 29 Nisan 2021 Perşembe Günü saat 19:00’dan itibaren 17 Mayıs 2021 Pazartesi günü saat 05.00’e kadar tam kapanmaya geçileceğinden destek başvurusu onaylanarak Ocak, Şubat ve Mart aylarında verilen gelir kaybı ve kira desteklerinden yararlanan esnaf ve sanatkarlar ile gerçek kişi tacirlere bir ay daha aynı tutarlarda destek ödemesi yapılacaktır.

Ayrıca Bakanlığımıza ulaşan yoğun talepler nedeniyle destekten yararlanma şartlarını taşıyan fakat destek başvurusunda bulunamayan esnaf ve sanatkarlar ile gerçek kişi tacirler için destekten yararlanma koşulları aynı kalmak kaydıyla 31 Mayıs 2021 saat 23:59’ a kadar başvuru imkanı verilecek ve başvuruların aynı yöntemle elektronik ortamda www.turkiye.gov.tr adresinden alınması sağlanacaktır.

Hâlihazırda başvurusu bulunan kişilerin de itiraz süreleri aynı tarihe kadar uzatılmıştır.

Bununla birlikte, TESKOMB ve Halkbank aracılığıyla esnaf ve sanatkârlara kullandırılan kredilerin taksit ödemeleri 1 Temmuz 2021'e kadar ertelenmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.