SELEC’in Genel Direktörlüğüne Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğünün Adayı Seçildi

13 Mayıs 2022

Merkezi Bükreş’te bulunan Güneydoğu Avrupa Kanun Uygulama Merkezi (SELEC), aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 11 üye ülkenin kolluk kuvvetlerinin yanı sıra 5 operasyonel partneri bünyesinde barındıran, organize suçlarla ve kaçakçılıkla mücadeleyi amaçlayan bir uluslararası işbirliği örgütüdür.

SELEC; Güneydoğu Avrupa ve Balkanlar coğrafyasında sınır aşan suçlarla mücadelede etkinliği artırmak, suç ile mücadele kapsamında uluslararası arenada gümrük ve polis işbirliğini geliştirmek, ortak operasyonlar icra etmek ve istihbarat paylaşımında bulunmak üzere faaliyet göstermektedir.

SELEC Genel Direktörlüğü seçimlerinde Arnavutluk ve Sırbistan adaylarının yanı sıra Türkiye adına Ticaret Bakanlığı’ndan aday gösterilmişti. Ticaret Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı’nın yoğun diplomatik temasları sonucu uluslararası alanda önemli bir başarıya imza atılmış, 12 Mayıs 2022 tarihinde yapılan seçimde adayımız on bir üye ülkeden sekizinin oyunu alarak 4 yıl görev yapmak üzere SELEC Genel Direktörü olarak seçilmiştir.

SELEC bünyesinde Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan, Yunanistan, Macaristan, Moldova, Karadağ, Kuzey Makedonya, Romanya, Sırbistan üye olarak; ABD, Birleşik Krallık, İtalya, Suudi Arabistan’ın yanı sıra İnterpol de operasyonel ortak olarak yer almaktadır.

SELEC’in Genel Direktörlüğü’ne Bakanlığımıza bağlı Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğünden Oğuz Serkant AKIN seçildi.