Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

30 Ağustos 1922'de aziz milletimiz her türlü yokluk ve yoksunluğa rağmen Kurtuluş Savaşımızın en büyük zaferini kazanmıştır. Ordumuzun ve milletimizin azim, inanç ve kararlılıkla yürüttüğü destansı mücadele Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ordular ilk hedefiniz Akdeniz'dir, ileri" emriyle zaferle taçlanmıştır.

30 Ağustos 2020

Milletimizin bağımsızlığına her şeyden daha fazla önem verdiğinin simgesi olan 30 Ağustos’ta, Cumhuriyetimizin temelleri atılmıştır. Bugün de aynı irade ve kararlılıkla şehitlerimizin bizlere emaneti olan ülkemize sahip çıkıyor, istiklal ve istikbalimizden ödün vermiyoruz. 
 
Geçmişimizden aldığımız güç ve milletimizin desteğiyle Türkiye’yi; güven, istikrar ve refah içinde yarınlara taşımak için tüm gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Esnafımızı, KOBİ’lerimizi, sanayicimizi, ihracatçımızı, girişimcilerimizi zamanın gereklerine göre destekleyerek ve küresel koşulların yarattığı fırsatlara odaklanarak, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin ötesine taşıma gayreti içerisindeyiz.
 
Bu duygularla, milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor, bu emsalsiz zaferin Başkomutanı ve ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, inançla zafere yürüyen atalarımızı bir kez daha minnet ve rahmetle yad ediyorum.