2019-2020 Sezonu İçin Hindistan Pamuk Üretimi 29,3 Milyon Balyayı Bulabilir

09 Ocak 2020

ABD Tarım Bakanlığı Dış Tarım Servisi raporuna göre, Hindistan’ın 2019-2020 sezonu pamuk üretimi 29,3 milyon balyayı bulabilecektir.

Pamuk Danışma Kurulu, ekilen alan ve üretim için tahminlerini düşürdüğünden zaten minimum destek fiyatının altında işlem gören ham pamuk fiyatlarında kısa vadeli bir artış beklemektedir. Raporda, hükümetin sınırlı düzeyde alımı, zayıf ihracat talebi ve yerel tesislerin düşük alımları hükümeti çiftçileri desteklemek için fiyatları artıracak önlemleri dikkate almaya yönlendirmektedir.

Sezonun ilk üç ayı olan Ağustos-Ekim aylarında pamuk ipliği gönderileri geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 30 daha düşüktür. Ancak, Ekim ayında sevkiyatlar bir önceki aya göre yüzde 19 daha yüksek olduğundan, iplik talebinin sabit kalması ve önümüzdeki aylarda daha yüksek sevkiyatlar olacağına dair canlanma belirtileri vardır. 2019/20 sezonunun ilk üç ayında pamuklu kumaş ihracatı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4, Ekim ayında ise bir önceki aya göre yüzde beş daha yüksektir.

Kaynak: commodityonline.  web sitesinden tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü