Almanlar Korona Virüs Salgını Döneminde Evde Daha Fazla Yemek Pişirmeye Başladı

04 Haziran 2020

Almanya’da Gıda ve Tarım Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, gerçekleştirilen bir anket sonucuna göre Almanların çoğunluğunun korona virüs salgını sırasında daha fazla yemek pişirdiği ve işlenmiş gıdalardan ziyade taze malzemeler kullandığı ifade edilmiştir.
 
Ankete katılanların % 30'u salgından sonra daha fazla yemek yaptıklarını belirtirken, %28’i salgın ortaya çıktıktan sonra evlerinde aile üyeleriyle daha fazla yemek yediklerini ifade etmiştir. Ankete katılanların sadece %7’si işlenmiş gıdaları salgın sonrasında daha çok tercih ettiğini belirtmiştir.
 
Almanya Gıda ve Tarım Bakanı yaptığı açıklamada, Almanların evde kaldıkları süre boyunca daha fazla taze gıda tükettiklerini dile getirmiştir.
 
Salgının en yoğun olarak yaşandığı dönemde Avrupa’da sınırların kapatılmasına rağmen, Almanya Nisan ayı başında yabancı işçilerin meyve ve sebze hasat etmeleri ve kriz sırasında taze yiyecek tedarik etmeleri için ülkeye girişlerine izin vermişti.
 
Kaynak: Reuters web sitesinden tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü