Almanya’da Düşük Emisyonlu Araç Alımlarına Yeni Teşvikler Geliyor

05 Kasım 2019

Reuters’in gayri resmi kaynaklarından edindiği bilgiye göre, Almanya’da elektrikli otomobil satın alan tüketicilere sağlanmakta olan devlet teşviklerinin 2020 yılından başlamak üzere, beş yıl boyunca %50 oranında arttırılmasının planlandığı öğrenildi. Hükümet tarafından atılan bu adımın, ülkenin düşük emisyonlu araçlara geçiş sürecinin hızlandırılmasına yönelik politikaların bir devamı niteliğinde olduğu belirtiliyor.

Henüz resmi olarak açıklanmayan dokümana göre, kesin teşvik miktarlarının otomobil firmalarının üst düzey yöneticileri ile hükümet yetkililerinin hafta içerisinde bir araya gelmelerinden sonra kesinleşeceği öğrenildi. Ancak taslak plana göre, şarjlı hibrit araçlar için 3000 avro olan reşvik miktarının 4500 avroya yükseltilmesi ve fiyatı 40 bin avroyu geçen araçlar için ise bu miktarın 5000 avro olmasının düşünüldüğü belirtildi.

Çin ve ABD ile kıyaslandığında, Alman otomobil sanayinin yeni nesil elektrikli araçlara adaptasyon sürecinde daha hantal kaldığına ilişkin imajı ortadan kaldırmak için Alman hükümeti tarafından özellikle son yıllarda bazı önemli adımlar atılmış bulunuyor. Hükümetin bu konudaki hedefleri arasında 2030 yılına kadar düşük emisyonlu araç sayısının en az on milyon adete ulaşması da bulunuyor.
 
Kaynak: Reuters web sitesinden özetlenerek tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C.Ticaret Bakanlığı,Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü