Amazon Firması Sanayi Otomasyonu ve Bulut Bilişim İçin Münih’te Ofis Açıyor

16 Eylül 2019

Amazon Web Hizmetleri biriminden bugün (16 Eylül 2019) yapılan açıklamada, Almanya’da özellikle imalat sektöründe faaliyet gösteren potansiyel müşterilere ulaşmak amacıyla Münih’te yeni bir ofis açacakları ve bu yeni atılım kapsamında Almanya genelinde 500 yeni eleman istihdam etmeyi planladıkları belirtildi.

Geçtiğimiz aylarda internette çevrimiçi otomasyon sistemleri üzerinden üretim yapan imalat şirketleri, ortaya çıkan güvenlik ve mahremiyet sorunları nedeniyle sunucularını fabrikalarına taşımış ve bulut bilişimden uzaklaşmışlardı.

Bulut bilişim teknolojisinin öncü şirketlerinden biri olan Amazon Web Hizmetleri’nden yapılan açıklamada, şirket olarak uzunca bir süredir bu güvenlik sorunları üzerine odaklanarak konuya ilişkin yeni ve etkin çözümler geliştirdikleri belirtilerek, maçlarının geçmişte bulut bilişimden uzaklaşan sanayicileri tekrar kazanmak olduğu ifade edildi.

Bu kapsamda geliştirdikleri yeni güvenlikli yazılımlar için Almanya’nın siber güvenlik otoritesinden sertifika aldıklarını belirten Amazon yetkilileri, Münih’teki ofislerinde bir dijital vitrin oluşturup, müşterilere uygulamalı gösterim çalışmaları yapacaklarını açıkladılar.

Amazon yetkilileri ayrıca Siemens firması ile de endüstriyel yazılım gösterimi konusunda iş birliği içinde olduklarını ve bu sayede sanayicilere imalat otomasyonu konusunda bulut bilişimden nasıl faydalanabileceklerini canlı örneklerle göstereceklerini sözlerine eklediler.

Kaynak: Reuters web sitesinden özetlenerek tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C.Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü