ArcelorMittal-Brezilya, Tubarao’daki Fabrikasında Bulunan 3 Numaralı Yüksek Fırını Ekim Ayında Yeniden Üretime Sokacak

24 Eylül 2020

ArcelorMittal, Korona virüsü salgınından kaynaklanan olumsuz ekonomik durum nedeniyle Tubarao’daki fabrikasında Mart ayından bu yana atıl durumda bulunan yıllık 2,8 milyon ton kapasiteli 3 numaralı yüksek fırını Ekim ayı ortasında yeniden üretime sokacak. Şirket, “Yüksek fırını yeniden üretime sokmak, ekonomide belirgin bir iyileşmenin görülmesi üzerine alınmış bir karardır. İşletme çalışmalarının yeniden başlayıp başlamayacağı ve sürdürülebilir olup olmayacağı da dâhil olmak üzere aşağıdaki senaryoları değerlendirmek için henüz erken olsa da, şirket daha büyük ve daha hızlı bir artırılmış işlevsel esnekliğe hazır olmak istiyor.” açıklamasını yaptı.
 
2 numaralı yüksek fırının Temmuz ayında yeniden üretime sokulmasından sonra sözkonusu bu atıl kapasitenin de (3 numaralı yüksek fırın) üretime dönmesiyle Tubarao çelik fabrikası yıllık yaklaşık 7 milyon ton üretim kapasitesine sahip olacak. Ne var ki, fabrikadaki üç yüksek fırın da ürün sağlanan müşterilerin tüketime yeniden başlamalarının aşamalı olması ve fabrikanın işlevsel olarak en uygun biçime getirilmesini gerçekleştirmenin bir yolu olarak düşük kapasitede çalıştırılacak.     
 
Brezilya'da Korona virüsünün yayılmasını engellemeye yönelik kısıtlamalar çelik istemini düşürerek çelik fabrikalarının Mart sonundan itibaren yüksek fırınlarının bazılarında üretimi durdurmalarına neden oldu. Korona virüsü nedeniyle kısıtlamaların en yüksek olduğu dönemde Brezilya çelik endüstrisinde 13 yüksek fırın atıl duruma geçmişti.
 
Kaynak: steelguru web sitesinden tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü