ArcelorMittal-Polonya, Koronavirüsü’nün Yayılması Nedeniyle Krakow’daki Yüksek Fırınının Yeniden Devreye Sokulmasını Erteledi

18 Mart 2020

ArcelorMittal Polonya, Krakow’daki çelik fabrikasında yeralan yüksek fırının yeniden devreye sokulması işleminin ertelenmesine karar verdiğini duyurdu. Şirket, duyurusunda, alınan kararın, fırının yeniden devreye sokulması işleminin başlangıçta planlanandan farklı olarak Mart ayının ikinci yarısında olmaması biçiminde olduğu, sözkonusu kararın, Korona virüsünün Avrupa’da yayılmasının yarattığı belirsizlikten ve önümüzdeki durumun öngörülebilir olmamasından kaynaklandığını belirtti.

ArcelorMittal-Polonya tepe yöneticisi ve başkanı Marc De Pauw “Çalışanlarımız ve işlemlerimiz için tam sorumluluk almamız gerekiyor. Karşı karşıya olduğumuz belirsizlik ve Korona virüsünün Avrupa'daki yayılımının etkisi konusunda hiçbir öngörümüz olmadığı gerçeği göz önüne alındığında, alınması gereken tek doğru karar budur. Aynı zamanda, gelişmeleri yakından izlediğimizi ve normal duruma geri dönüldüğünde Krakow’daki tesisin yeniden devreye sokulması ile ilgili önceki duyurularımıza uyumlu davranacağımızı vurgulamak isterim.” açıklamasını yaptı.

ArcelorMittal-Polonya, 3 Şubat’ta (2019) kötüleşmeye başlayan pazar koşulları nedeniyle 2019 Kasımı’nın sonunda üretimi geçici olarak durdurduğu Krakow’daki fabrikasında yeniden üretime geçmeye karar vermişti. Şirket, açıklamasında, “Yeniden üretime geçme kararı, yüksek fırınının yeniden astarlanması planlanan Gent’teki fabrikaya çelik kütük sağlanması ve ArcelorMittal’in Avrupa’daki diğer fabrikalarındaki üretim kayıplarını azaltma gereksinimine dayanmakta. Şirket, Krakow’daki yüksek fırını ve çelik mağazasını, hazırlıkların ne kadar süreceğine bağlı olarak son tarih olan Mart ayının ikinci yarısında yeniden işletmeye açabilecek durumda olması gerektiğine inanıyor. ” yorumunu yapmıştı. 
  
Kaynak: steelguru web sitesinden tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü