Cathay Pacific Havayolları 2023 Yılı Sonunda Pandemi Öncesindeki Kapasitesinin %73’ünü Geri Kazanmayı Hedefliyor

14 Kasım 2022

Hong Kong merkezli havayolu taşımacılık şirketi Cathay Pacific tarafından 14 Kasım Pazartesi günü yapılan açıklamada, pandemi öncesindeki uçuş kapasitelerinin %70’ini 2023 yılının sonuna kadar yakalamayı umdukları açıklandı.

İstihdamı arttırma ve eğitim çalışmalarına ağırlık veren şirket, 2024 yılının sonlarına gelindiğinde ise, pandemi öncesi kapasitesinin tamamını geri kazanmayı hedefliyor.

Cathay Pacific’ten geçen hafta başında yapılan bir açıklamada da, eski yöneticilerden Ronald Lam’in önümüzdeki yılın başında CEO olarak göreve atanacağı ve takip eden iki yıl boyunca dört bin yeni personel istihdam edilerek Hong Kong yönetiminin karantina kurallarını gevşetmesiyle oluşan artan talebe cevap vermeyi hedefledikleri belirtilmişti.

Öte yandan rakip firma olan Singapur Havayolları’nın daha hızlı bir toparlanma gerçekleştirdiği ve bu yıl sonuna kadar pandemi öncesi kapasitelerinin %81’ini yakalayacakları öğrenildi.

Cathay firmasındaki pilotlar sendikasından geçtiğimiz ay yapılan bir açıklamada ise, şu anda şirketteki eleman sayısı ve eğitim faaliyetlerinin bugüne değin hiç görülmedik düzeyde düşük bir seviyede olduğuna dikkat çekilerek, bu durumun bilet fiyatlarının düşmesi ve şirketin toparlamasının önünde büyük bir engel teşkil ettiğine vurgu yapılmıştı.

Kısa vadede hava taşımacılığı sisteminin en kritik tıkanma noktasının, düzenli olarak uçma imkanı bulamayan pilotların tekrar sertifikalandırılma zorunluluğu ve atıl durumdaki uçakların da reaktive edilmesi süreci olduğu belirtildi.

Kaynak: Reuters
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü