Çelik Kullanıcıları Hindistan Üretimi Çeliği Kullanmaya Çağrıldı

22 Haziran 2020

PTI (Press Trust of India-PTI, Hindistan’ın en büyük haber ajansı olup merkez ofisi başkent Yeni Delhi’dedir. Ç.N.) Hindistan Çelik Bakanı Dharmendra Pradhan'ın endüstrilerin yalnızca yurt içinde üretilen çeliği kullanmasını sağlamak için sektörün tüm paydaşlarını bir araya gelmeye çağırdığını bildirdi. Bakan, “Halen yurt içinde üretilen çeliği çeşitli nedenlerle kullanmayan birçok sektör var. Madencilik endüstrisi, maden işleme endüstrisi, ergitme fırını dernekleri, ikincil çelik sektörü ya da bütünleşmiş çelik tesisleri de içerisinde olmak üzere tüm paydaşlar bir araya gelmedikçe, çeliği başka bir düzeye taşımak zor olacaktır.” yorumunda bulundu.

Bakan ayrıca, “İç pazarda çelik istemi çok düşük, dolayısıyla sektörü ayağa kaldıracak tüm programları devreye sokacağız. Bağımsızlıktan bu yana, son altı yılda hammaddeyi sektörün kullanımına sunmak için reformların çoğu hükümet tarafından gerçekleştirilmiştir. Hepimiz tümüyle Hindistan'da üretilen çelik ile gereksinimlerimizi karşılamak için çabalamalıyız.” diye de ekledi.

Son birkaç çeyrekte, ekonomik yavaşlama ile ardından gelen Korona virüsü salgını ve sonuçta ortaya çıkan tasfiyeler nedeniyle yerel çelik istemi düştü.

Kaynak: steelguru web sitesinden tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü