Çin, Çevre Kirliliğine Karşı Savaşında En Son Çelik Sektörünü Hedef Aldı

07 Mayıs 2019

Güney Çin Sabah Postası gazetesi, Çin’in, eskiden en çok kirliliğe yol açan kömür santrallerinden çıkan karbon salınımlarını engellemesi sonrası temiz havaya kavuşma savaşımında odağını değiştirdiğini bildirdi.
 
Pazar günü, Ekoloji ve Çevre Bakanlığı ile birlikte diğer dört bakanlık, ülkenin çevre kirliliğinden en çok etkilenen bölgelerindeki çelik üreticilerinin 2025 yılına kadar en düşük karbon salınımı koşullarını sağlamaları amacıyla ortak yönerge yayınladı.
 
Yönerge, önde gelen bir çevre bilimcisinin, önlemlerin Pekin ve Yangtze Nehri deltası çevresinde, parçacıkların salınımını yaklaşık %20 oranında düşürebileceği, en ölümcül parçacıklar olan PM2,5’lerin yoğunluğunu ise %9’a kadar indirebileceği öngörüsüne gönderme yapıyor.   
 
Hedef, kilit bölgelerdeki çelik üreticilerinin %60’ının 2020 yılına kadar, ülkedeki tüm çelik üreticilerinin %80’inin ise 2025 yılına kadar dönüşümü sonuçlandırmış olmaları.
 
Çin Halk Cumhuriyeti (ÇHC) dünyanın en büyük çelik üreticisi. Geçtiğimiz yıl ham çelik üretimi 928,3 milyon tona ulaştı. Üretim, yüksek oranda Kuzey Pekin-Tianjin-Hebei bölgesinde yoğunlaştığından bu bölgede kaygı yaratan çevre kirliliğine neden oluyor.  

Kaynak: Steelguru web sitesinden özetlenerek tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü