Çin’de Mayıs Ayı Otomobil Satışlarında Artış Bekleniyor

03 Haziran 2020

Çin Otomobil Üreticileri Birliği (CAAM) tarafından bugün (2 Haziran 2020) yapılan açıklamada, Mayıs ayında otomobil satışlarının %11.7 oranında artmasının beklendiği ifade edildi. Otomobil satışlarının salgın öncesinde de düşme eğiliminde olduğu Çin’de, son iki yıl içerisinde ilk kez iki ay üst üste bir artış yaşanacak olması, otomotiv sektörünün toparlanması bağlamındaki umutları da arttırdı.

CAAM’ın sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada, sektördeki üretici ve bayi firmalardan topladıkları verilere göre Çin’de Mayıs ayı içerisinde toplam 2.14 milyon adet araç satıldığı belirtildi.

Öte yandan, Çin’de Ocak-Mayıs ayları arasındaki dönemde ise toplam 7.9 milyon araç satıldığı, ancak bu rakamın geçen yılın aynı dönemi ile kıyaslandığında ise %23.1 oranında bir düşüşe karşılık geldiğine dikkat çekildi.

CAAM tarafından açıklanan diğer verilerde de Nisan ayında 2.07 milyon adet araç satıldığı, geçen yılın aynı dönemi ile kıyaslandığında bu rakamın %4.4 oranında bir artışı ifade ettiği belirtilerek, bu yükselişin geçtiğimiz iki yıl içerisinde ilk kez yaşanmakta olduğuna vurgu yapıldı.
 
Kaynak:  Reuters web sitesinden özetlenerek tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü