Çinli Lenovo Şirketinin Üç Aylık Geliri, Kişisel Bilgisayar Talebindeki Düşüşten Etkilendi

24 Mayıs 2023

Çinli grup, kişisel bilgisayarlara (PC'ler) olan talebin azalmasıyla birlikte Lenovo'nun dördüncü çeyrek gelirinin %24 düştüğünü ve işgücünün %8 ila %9 oranında azaltıldığını açıkladı.

Dünyanın en büyük PC üreticisi Lenovo, Ocak-Mart dönemindeki gelirinin 12,63 milyar dolar olduğuna ve art arda üç çeyrekte düşüş yaşandığına dikkat çekti. Mart ayında yıllık bazda gelirinin %14 azaldığını ve bunun 2019'dan bu yana ilk yıllık düşüş olduğunu belirtti.

Lenovo Finans Direktörü Wong Wai Ming, "giderleri yönetmek" için bu çeyrekte işgücünün %8 ila %9 oranında azaltıldığını söyledi.

Araştırma kuruluşu IDC'nin verilerine göre, sektördeki küresel PC sevkiyatları Ocak-Mart döneminde %29 düşüşle 56,9 milyon birime geriledi.

Lenovo, kâr marjını artırmak için akıllı telefonlar, sunucular ve bilgi teknolojisi (BT) hizmetleri gibi bilgisayar dışındaki sektörlere yöneliyor. Mart ayına kadar tüm yıl boyunca, bilgisayar dışındaki işleri %7 büyüdü ve şu anda firmanın toplam gelirinin yaklaşık %40'ını oluşturuyor.

Kaynak: Reuters
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü