Corona Virüsü, Çin’in Sera Gazı Emisyonlarını Dörtte Bir Oranında Azalttı

27 Şubat 2020

Bilim adamları, corona virüsünün geçtiğimiz iki hafta içinde Çin’in sera gazı emisyonlarını dörtte bir oranında azalttığını tespit etti.
 
Endüstriyel çalışma saatlerinin azaltılması, şantiyelerin ve dükkânların kapalı tutulması, ülkede küresel sera gazlarının yaklaşık %27'sini üreten kömür kullanımını ve çelik ürünlerinin üretimini azalttı.
 
Çin’in ekonomik büyümesi ile karbondioksit emisyonları yükselerek 2018'de rekor seviyeye ulaşmıştı. Ancak son iki hafta içinde, şehirlerin kilit altında olduğu ülkedeki elektrik santrallerindeki kömür kullanımı dört yılın en düşük seviyesine ulaştı ve Shandong eyaletindeki petrol rafinerisi işletme oranları 2015'ten bu yana en düşük seviyesine geriledi.
 
Kilit çelik ürünlerinin üretimi son beş yılın en düşük seviyesine gerilerken ve iç hat uçuşları bir ayda %70'e kadar düştü.
 
İklim bilimi web sitesi Carbon Brief tarafından yapılan analize göre, önlemler Çin üzerindeki azot dioksit hava kirliliği seviyelerinde %36'lık bir düşüşe neden oldu. Genel olarak, resmi istatistiklere dayanan araştırmaya göre, Çin toplumundaki değişiklikler kilit sanayi sektörlerinde %40'lık bir düşüşe yol açtı.
 
Kaynak: Independent web sitesinden tercüme edilmiştir. 
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü