Endonezya, 200 MW Büyüklüğünde Güneş Enerjisi Panelleri Kurmak için 700 Milyon Dolara İhtiyaç Duyuyor

29 Mayıs 2023

Endonezya karbon emisyonunu düşürecek ve dizel jeneratörlerin yerini alacak 200 megavatlık (MW) bir güneş paneli kurmak için 700 milyon dolarlık bir yatırım bekliyor. Endonezya 2021 ile 2030 yılları arasında 4,68 gigawatt (GW) büyüklüğünde güneş panelleri kurmayı planlıyor. Plan, 2060 yılına kadar net sıfır karbon emisyonuna ulaşma hedefinin bir parçası.

Yetkililer, 200 MW'lik güneş panelinin, 1 GW'lık dizel elektrik santrallerini güneş enerjisiyle değiştirmeye yönelik uzun vadeli bir planın ilk aşaması olduğunu belirtirken ilk aşamanın zaman çizelgesi hakkında ayrıntı vermedi.

Birçok ülkeden oluşan enerji koalisyonu, Endonezya'nın Adil Enerji Geçiş Ortaklığı (JETP) kapsamında daha temiz enerjiye geçişine yardımcı olmak için 20 milyar dolarlık kamu ve özel finansman sözü vermişti. Endonezya'nın JETP Sekreterliği Başkanı Edo Mahendra'ya göre hükümet, JETP fon tahsisatı için ayrıntılı planı bu yılın ağustos ayına kadar tamamlamayı hedefliyor. Mahendra ayrıca, dizel enerjiden yenilenebilir enerjiye geçiş planının JETP'de pilot bir program olacağını da vurguladı.

Kaynak: Reuters
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü