Fiat Chrysler’den Sürücüsüz Platform Teknolojisinde Yeni İşbirliği

11 Haziran 2019

Sürücüsüz araba platformları için yazılım geliştirme konusunda faaliyet gösteren başlangıç firmalarından Aurora tarafından geçtiğimiz Pazar günü (9 Haziran 2019) yapılan açıklamada, Fiat Chrysler ile de ticari araçlarda kullanılmak üzere sürücüsüz platformlar geliştirilmesi amacıyla bir anlaşma imzaladıkları öğrenildi.

Merkezi Kaliforniya’da Silikon Vadisi’nde bulunan Aurora firmasının yetkililerince yapılan açıklamada, bu yeni anlaşmanın lojistik ve nakliye alanlarında faaliyet gösteren başka potansiyel müşterilere de ulaşabilmeleri için kendilerine olanak tanıyacak ve vizyonlarını genişletecek bir ortam sağlayacağını umdukları belirtildi. Yeni işbirliğinin finansal boyutu ile ilgili ise, her iki taraftan da henüz bir açıklama yapılmadı.

Sürücüsüz platform teknolojileri son yıllarda, başta çevrimiçi taksi filoları olmak üzere, nakliye kamyonları gibi diğer ticari araç işletmeciliği ile uğraşan firmalar ve hatta binek otomobil üreticileri tarafından önemli bir ilgi ve cazibe alanı oluşturmaya devam ediyor.

Aurora’nın hali hazırda Volkswagen, Hyundai ve Byton gibi otomotiv firmaları ile de sürücüsüz sistemlerin geliştirilmesi ve uygulanması amacıyla oluşturdukları ticari işbirlikleri bulunuyor.

Fiat Chrysler ayrıca Google Alphabet firmasının sürücüsüz araç birimi Waymo’nun filosunda kullanılmakta olan Pacifica hybrid mini van tipi araçların da ana tedarikçisi konumunda bulunuyor.

Aurora firması geçtiğimiz Şubat ayında da yeni projeler için 530 milyon dolar daha ek kaynak bulduklarını kamuoyuna açıklamıştı.

Kaynak: Reuters web sitesinden özetlenerek tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C.Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü