Fildişi Kıyısı’nın Altın Üretimi Geçen Yıl %14 Oranında Artışla Rekor Düzeye Ulaştı

16 Mart 2023

Fildişi Kıyısı Maden, Petrol ile Enerji Bakanlığı kaynaklı bir belgeye göre ülkenin madenlerinden geçen yıl bir önceki yıla göre %14 oranında artışla yaklaşık 48 ton altın çıkarıldı.

Yerkürenin en büyük kakao üreticisi ülkesi olan Fildişi Kıyısı, ulusal gelirini çeşitlendirmek amacıyla uzun süredir ihmal ettiği madencilik sektörünü geliştirmeye çalışıyor.

Reuters Haber Ajansı’nın Çarşamba günü (15/03/2023) haberini geçtiği belgeye göre, ülkedeki altın üretimi birkaç yıldır istikrarlı bir biçimde artarken içinde bulunduğumuz yılda üretimin Fortuna ile Tietto Minerals firmalar grubu içerisinde yer alan Roxgold firmasına ait iki madenden altın çıkarma işlemlerinin başlamasıyla 50 tona ulaşması bekleniyor.

Gelecek yıl ise Endeavour firmasına ait yeni bir madenin işletilmeye başlamasıyla üretimin 55 tona ulaşması bekleniyor.

Fildişi Kıyısı’nda çalışması olan diğer büyük altın madenciliği firmaları arasında Barrick Altın firması ile Perseus Madencilik firması bulunmakta.

Sözkonusu belgeye göre ülkenin manganez üretimi geçen yıl %3 oranında gerileyerek 929.700 tona düşerken, nikel üretimi ise %31 oranında artarak 1,84 milyon tona yükseldi.

Kaynak: miningweekly
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü