Filipinler Ülke Yönetimi 8 Yeni Mikro Elektrik Üretim-Dağıtım Şebekesinin Geliştirilmesine İlişkin Sözleşmeyi Onayladı

19 Nisan 2024

Filipinler’de yaklaşık 4 milyon konuta elektrik üretim-dağıtım şebekesi hizmeti yetersiz düzeyde veriliyor. Bu kapsamda, söz konusu konutları elektrik enerjisine tümüyle erişebilir duruma getirme amacına ulaşma yolunda büyük bir adım atıldı.

Filipinler Enerji Bakanlığı tarafından ülkenin mikro elektrik üretim-dağıtım düzeneği servis sağlayıcısı olarak belirlenen Maharlika firmalar grubu, ülkenin Cebu, Quezon ile Palawan bölgelerinde bugüne kadar elektrik üretim-dağıtım hizmeti verilmemiş olan sekiz ayrı alanda mikro elektrik üretim-dağıtım düzenekleri kuracak. Güneş enerjisi, enerjinin depolanması ile dizel yakıtla çalışan jeneratörleri içermesi düşünülen hibrit mikro elektrik üretim-dağıtım düzeneklerinin, hizmet verilen alanlara 7/24 elektrik enerjisi sağlaması gerekiyor.

7.461 adadan oluşan bir takımada ülkesi olan Filipinler topraklarının bu kendine özgü fiziksel durumu nedeniyle ülkenin çok uzak bölgelerinde bulunan yerleşim yerlerinde elektrik enerjisine yeterli düzeyde erişim sağlanamayabiliyor.

Kaynak: world-energy.org
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü