Fiziki Ve Dijital Ürünlerin Çevrimiçi Perakende Satışları 2024 Yılına Kadar 6 Trilyon ABD Dolarını Aşacak

18 Eylül 2019

Juniper araştırma şirketince yapılan çalışmada, dijital ve fiziki ürünler için yapılan uzaktan ödemelerin toplam işlem değerinin 2024 yılına kadar 6 trilyon ABD Dolarını aşacağı öngörülmektedir. Bu değer 2019'dan itibaren % 53 bir büyümeye tekabül ediyor.
“Dijital ve Fiziki Mallar için Mobil ve Çevrimiçi Uzaktan Ödemeler: Fırsatlar, Sancılı Noktalar ve Rekabet 2019-2024” başlıklı çalışma, fiziki ürünlerdeki çevrimiçi satışların, 2024 yılına kadar çevrimiçi toplam perakende alımların neredeyse % 80'ine tekabül edebileceğini öngörmektedir.
 
Diğer önemli bulgular:

  •  Uzaktan ödemeler, 2019 ve 2024 arasında yaklaşık % 60 oranında satışları yükselmesi beklenen mobil cihazlar üzerinden yapılan alışverişlerle artacaktır.
  • Satın alımların % 21'inin, 2024 yılına kadar dünya genelinde bilgisayarlar, dizüstü bilgisayarlar ve bağlı TV'ler kullanılarak yapılması bekleniyor.
 Araştırma şirketi, fiziki mağazaların basit e-ticaretin ötesine geçerek, dijitalleşmeye tam uyum sağlamaları gerektiğini söylüyor. Perakendeciler, veri analitiğini optimize ederek ve yeni teknolojileri benimseyerek dijital çağı kucaklamalıdır.

Kaynak: thepaypayers.com web sitesinden özetlenerek tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü