Ford Motor Avrupa Genelindeki Üretim Operasyonlarını Askıya Alma Kararını 4 Mayısa Uzattı

03 Nisan 2020

Ford Motor otomotiv firması tarafından bugün (3 Nisan 2020) yapılan açıklamada, koronavirüs salgını nedeniyle Avrupa genelinde tüm fabrikalarındaki motor ve araç üretimini askıya alma kararının 4 Mayıs 2020 tarihine uzatıldığı belirtildi.

Firma yetkilileri bu konuda geçtiğimiz ay basına verdikleri ilk beyanatta, virüs salgınının gidişatına ve yoğunluğuna bağlı olarak üretimlerini bir kaç hafta boyunca askıya aldıklarını açıklamışlardı.

Yetkililer tarafından bugün yapılan yeni açıklamada ise, şirketin tekrar üretime başlama kararı almasının salgının önümüzdeki haftalardaki seyrine, alınan ulusal tedbirlerin imkan vermesi durumuna, tedarik zincirlerine ve bayi ağlarının faaliyete geçebilmesine bağlı olduğu belirtildi.

ABD’de ikinci büyük otomotiv firması konumunda olan Ford Motors dün (2 Nisan 2020) yayınladığı birinci çeyrek sonu performans verilerinde d, Amerika genelindeki satışlarının %12.5 azaldığını duyurmuştu.

Şirketin ABD Satış Departmanının başındaki üst düzey yöneticisi tarafından aynı günyapılan açıklamada ise, salgın nedeniyle motorlu araç satışlarında daha önce benzeri görülmedik şekilde sert bir düşüş yaşandığını, ayrıca çok sayıda insanın işini kaybetmesi nedeniyle piyasanın talep yönlü çok zayıfladığını belirterek, krizin hafiflemesi ile birlikte hükümetin otomotiv müşterilerini teşvik edecek tedbirleri acilen devreye sokması gerektiğini savundu.

Kaynak: Reuters web sayfasından özetlenerek tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü