Ford Motor Firması Elektrikli Araç Bileşenlerini Kendi Fabrikalarında Üretmeyi Hedefliyor

16 Kasım 2022

Ford Motor İcra Kurulu Başkanı Jim Farley, 15 Kasım Salı günü yaptığı açıklamada, elektrikli araç bileşenlerini dışarıdan tedarik etmek yerine kendi fabrikalarında üretme yeteneklerini geliştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Detroit’te düzenlenen bir konferansta konuşan Farley, elektrikli araç üretiminin klasik motorlu araçlara göre %40 daha az emek gücüne ihtiyaç duyduğunu belirtti.

Geçmişte otomobil bileşenlerinin büyük bir kısmının bizzat Michigan’daki kendi fabrikalarında üretilmekte olduğunu hatırlatan Farley, elektrikli araçlar için de aynı politikayı uygulamak amacıyla çalışma başlattıklarını ifade etti.

Farley, hem istihdam hacmini korumak, hem de piyasada daha rekabetçi olabilmek için elektrikli araçların motor, batarya ve diğer ana bileşenlerini kendi fabrikalarında üretmelerinin zorunlu olduğunu söyledi.

Şu anda dünyanın bir numaralı elektrikli araç üreticisi olan Tesla, bataryadan motora kadar neredeyse tüm bileşenleri kendi bünyesinde üretiyor. Tesla’nın kar marjının Ford dahil neredeyse tüm diğer üretici firmalardan daha yüksek olduğu biliniyor.

Ford Motor firması hali hazırda Tennesse eyaletinde bir elektrikli araç üretim kompleksinin inşaat sürecini yürütüyor.
 
Kaynak: Reuters
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü