Fransa ve Japonya Yeni Nesil Otomobil Teknolojileri Konusundaki İşbirliğini Derinleştirecek

03 Eylül 2019

Japonya Sanayi Ve Ticaret Bakanlığı tarafından 2 Eylül 2019 tarihinde yapılan resmi açıklamada, yeni nesil otomobil teknolojileri alanında Fransa ile karşılıklı bilgi alış verişi ve mevcut işbirliğini daha da derinleştirme konusunda anlaşmaya vardıkları belirtildi.

Japonya Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından yayınlanan işbirliği anlaşmasının metnine göre, otomobil sanayisindeki teknolojik ilerlemeler ve bunu destekleyen politikaların geliştirilmesi konusunda her iki tarafın da ortak çalışmalar yürütmesine ilişkin mutabakat sağlandığı belirtildi. İşbirliği yapılması amaçlanan alanlar arasında elektrikli otomobiller, sürücüsüz otomasyon sistemleri ve batarya teknolojileri gibi konular bulunuyor.

Verilen resmi beyanatta, Japonya Sanayi ve Teknoloji Bakanı Hiroshige Seko ile Fransa Maliye Bakanı Bruno Maire’nin, Nissan ve Renault firmaları arasındaki mevcut ittifak ve ortaklığın da desteklenerek devam ettirilmesi konusunda fikir birliği içinde oldukları belirtildi.

Fransa’nın devlet iştiraklerinden olan Renault firması ile Nissan arasındaki ortaklık, geçtiğimiz aylarda Yönetim Kurulu Başkanı Carlos Ghosn’nun Japonya’da yürütülen bir adli soruşturma sonucunda görevden el çektirilmesi nedeniyle sarsıntıya uğramıştı.

Kaynak: Reuters web sitesinden özetlenerek tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C.Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü