Fransa’da Sanayi Üretimi Temmuz Ayında % 0,3 Artış Kaydetti

11 Eylül 2019

Fransa İstatistik Enstitüsü (INSEE) tarafından açıklanan son verilerde sanayi üretiminin Temmuz ayında % 0.3 artış gösterdiği belirtildi. Açıklanan veriler, daha yüksek bir beklenti içinde olan bazı ekonomistler açısından sürpriz oldu.

Sanayi üretiminde kısa bir süre önce Almanya’dan da olumsuz veriler gelmiş ve Avrupa’nın en büyük ekonomisi olan Almanya’nın bir resesyonun eşiğinde olduğuna dair endişeleri artırmıştı.

İstatistik Enstitüsü tarafından yayınlanan diğer verilerde, Haziran ayında %3.0 azalan maden ve enerji sanayilerindeki üretimin, Temmuz ayında da  % 0,1 oranında azalmaya devam ettiği görüldü. Ülkenin enerji ihtiyacının %75’ini sağlayan nükleer enerji üretimi ise % 1,8 oranında artış gösterdi.

Fransa’nın güney batısında fabrikası olan Airbus firmasının üretim miktarının artmış olmasından dolayı, nakliye araçları sektöründeki üretim de % 0,6 oranında arttı.

Enstitü’nün daha önce açıkladığı Haziran ayı verilerinde Fransa’da sanayi üretimi % 2,3 azalmıştı.

Son veriler açıklanmadan önce Reuters tarafından ekonomik analistler arasında yapılan bir ankette ise, tahminlerin ortalaması % 0,5 artış yönlü şekillenmişti.

Kaynak: Reuters  web sitesinden özetlenerek tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C.Ticaret Bakanlığı,Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü