Fransız Süt ve Süt Ürünleri Şirketi Danone, 2030 Yılına Kadar Metan Emisyonlarını %30 Azaltmayı Hedefliyor

17 Ocak 2023

Dünyanın en büyük süt ürünleri şirketlerinden biri olan Danone, çiftçiler, diğer şirketler ve hükümetlerle yenilenebilir uygulamalar konusunda çalışarak taze süt tedarik zincirindeki mutlak metan emisyonlarını 2030 yılına kadar %30 oranında azaltmayı planladığını duyurdu. 20 ülkede 58 bin mandıra çiftçisiyle doğrudan çalışan Danone, 2030 yılına kadar 1,2 milyon ton metan emisyonuna eşdeğer dekarbonizasyon planlıyor. Fransız şirket, 2018 ile 2020 arasında metan emisyonlarını yaklaşık %14 oranında azaltmıştı.

Danone ayrıca, Afrika, Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri'nde metan azaltımı için bu yıl dört yeni girişim başlatacağını açıkladı. Bunun yanı sıra, şirket ABD sivil toplum kuruluşu Çevre Koruma Fonu ile bir ortaklık başlatırken ABD Tarım Bakanlığı ve Avrupa Komisyonu tarafından finanse edilen İklim Nötr Çiftlikler projesi için birlikte çalışıyor.

Danone, sığırlardan elde edilen süt üretiminin, küresel metan emisyonlarının yaklaşık %40'ını temsil eden tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin bir parçası olarak insan kaynaklı toplam metan emisyonlarının tahmini olarak %8'ini oluşturduğunu söyledi. Şirket, alınan karar itibarıyla, ek finansal açıklamasının bir parçası olarak metan emisyonlarını rapor edecek.

Kaynak: Reuters
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü