Galeria Karstadt Kaufhof, Amazon ve Zalando ile İşbirliği Yapıyor

14 Mayıs 2019

Galeria Karstadt Kaufhof, çevrimiçi perakendeciler Amazon ve Zalando ile işbirliği yapıyor. Alman mağaza devi ve Amazon, 2017'den beri işbirliği yapmakta, şimdi bu ortaklık genişletiliyor ve Zalando'da ekleniyor.
İki yıl önce Amazon Almanya müşterileri siparişlerini, çok sayıda Galeria şubesinde bulunan Amazon Dolaplarından alma fırsatını elde etmişti. Fakat bu dolaplar genellikle mağazaların arka kısmında yer almaktadır. Şimdi Amazon müşterileri, siparişlerini bir Galeria Karstadt Kaufhof mağazasının servis merkezinden alma olanağına da sahip oldu.
Zalando ile işbirliği tamamıyla yeni. Fikir, Galeria Karstadt Kaufhof ürün çeşitliliğinin bir kısmının Zalando platformu aracılığıyla satılması şeklinde. Zalando’nun müşterilerinden gelen siparişler doğrudan seçilen Galeria Karstadt Kaufhof şubeleri tarafından devralınabilir ve işlenebilir.
Bu hamle, yalnızca kendi mallarını satan bir satıcı olmak yerine, Zalando’nun satıcılar için bir platform olma amacının bir parçasıdır. Zalando, dört ya da beş yıl içinde iş ortaklarının şirketin satışlarının yaklaşık yüzde 40'ını oluşturmasını beklemektedir.
Her iki proje, seçilmiş şubelerde pilot projeler olarak başlayacak ve başarılı olunursa ülke genelinde daha fazla şubeye yayılacak.

Kaynak: ecommercenews web sitesinden özetlenerek tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü