Gerdau İstemin Gerilemesi Üzerine 2019 Yılı Yatırım Planını Küçülttü

08 Ağustos 2019
Gerdau (Gerdau, Latin Amerika'daki en büyük uzun çelik üreticisi firma olup merkez ofisi Brezilya’nın Sao Paulo kentindedir. Ç.N.) uzun çelik ürünlerine olan istemin düşmesi, inşaat sektöründeki zayıflama ile birlikte elden çıkarmalardaki hızlı tempo nedeniyle tüm yıl sermaye gideri öngörüsünü %18 oranında aşağı çekti.

Şirketin tepe yöneticisi Gustavo Werneck “Azaltmaya karar verdiğimiz şey Brezilya pazarında bazı ürün ve hizmetlerin daha fazla büyümesi ile bağlantılı, örneğin Ouro Branco tesisimizdeki sıcak haddelenmiş rulo üretiminin genişletilmesi gibi kapasite artırımına yönelik yatırımlar. İstemdeki toparlanma umduğumuz hızda gerçekleşmediğinden böyle bir zamanda bu yatırımları onaylamaya gerek olmadığını anladık. 2019 yılının ikinci yarısında isteme çok dikkat edeceğiz. Eğer istemde bir toparlanma olursa sözkonusu yatırımları yeniden değerlendirebiliriz.” yorumunda bulundu.

Brezilyalı çelik üreticisi, ABD, Çin ve Hindistan’da gerçekleştirdikleri riskli varlık satış programına gönderme yaparak ikinci çeyrek karının bir önceki yılın aynı dönemine göre %46,5 oranında gerileyerek 373 milyon Brezilya Reali’ne (94,2 Milyon ABD Doları) indiğini açıkladı.

Kaynak: Steelguru web sitesinden tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C.Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü