Gerdau, Latin Amerika’daki Çelik Sektörü Beklentileri Konusunda İyimser

24 Şubat 2020

Brezilya’nın en büyük çelik üreticisi Gerdau (Gerdau, yalnızca Brezilya’nın değil aynı zamanda Latin Amerika kıtasının en büyük uzun çelik üreticisidir. Şirketin merkez ofisi Sao Paulo kentindedir. Ç.N.) 2021 yılına kadar yatırımlarını artırmayı planlıyor. Şirket, 2019 yılında 1,75 milyar Brezilya Reali (406 milyon ABD Doları) tutarındaki yatırımlarından sonra 2020 yılında 2,60 milyar Brezilya Reali, 2021 yılında 2,64 milyar Brezilya Reali yatırım öngörüyor.

Şirketin başkanı ve tepe yöneticisi Gustavo Werneck da Cunha, markanın dördüncü çeyrek gelirleri konusundaki konuşmasında “Geleceğe dönük operasyonlarımız konusunda olumlu görüşlere sahibiz. Brezilya’da yapı sektörü bugün yukarı yönlü bir yörünge izliyor, altyapı projelerinin ise ikinci yarıda güç kazanması bekleniyor. ABD için öngörülerimiz güçlü bir işgücü piyasası olması ve düşük düzeylerde giden faiz oranları nedeniyle olumlu. Peru’nun yapı sektörü tarafından doldurulmuş Gayri Safi Yurtiçi Hasılası’nın bu yıl toparlanması bekleniyor. Arjantin’de ise hükümetin ekonomiyi beslemek ve durgunluğun etkilerini azaltmak için bazı önlemler alacağını düşünüyorum.” yorumunda bulundu.

Gerdau, bu yıl Peru’da %3,8, Kolombiya’da %3,6 ekonomik büyüme öngörürken Arjantin ekonomisinde %1,3 oranında daralma öngörüyor.  Güney ve Orta Amerika’nın çelik istemini, 2019’daki 43,8 milyon ton ile karşılaştırıldığında 45,5 milyon ton olarak öngörüyor.

Kaynak: Steelguru web sitesinden tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü